czwartek, 5 lipca 2012

Zupa cytrynowa

Przepis ten usłyszałam od sąsiadki i na drugi dzień koniecznie musiałam spróbować. Chociaż sceptycznie podeszłam do tego, że zupa cytrynowa może być smaczna - trudno mi było to sobie wyobrazić. A jednak. Nie dość, że ma specyficzny smak to jeszcze jest prosta w wykonaniu i szybka. I idealna na kaca !

Dosyć wstępu przejdźmy do przepisu.

Składniki:
- 1 cytryna
- 1,5 l wody
- 3 rosołki drobiowe
- 1/3 szkl ryżu


Do gotującej się wody dodajemy rosołki i ryż. Kiedy ryż będzie gotowy wciskamy sok z 1 cytryny.
Gotowe ! Prawda, że proste ? Koniecznie musicie spróbować i dajcie znać w komentarzach co o niej myślicie.



Przepis dodaję do Letniego Festiwalu Zupy :

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz