Składniki:
- 2 woreczki ryżu
- 2 piersi z kurczaka
- 1 duża cebula
- 3 ogórki konserwowe
- 1 czerwona papryka
- przyprawa do gyrosa
- majonez
- ketchup
- 20 dkg żółtego sera
Wykonanie:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy i wykładamy na dnie naczynia żaroodpornego.
Na ryż nakładamy cienką warstwę majonezu i ketchupu.
Kurczaka kroimy na kawałki i smażymy na oliwie razem z pokrojoną w kostkę cebulą.
Pod koniec smażenia dosypać przyprawę do gyrosa.
Usmażonego kurczaka z cebulą przekładamy do naczynia i posypujemy 1/3 startego sera.
Kolejną warstwą będzie pokrojony w kostkę ogórek, a potem pokrojona w kostkę papryka.
Całość posypujemy pozostałym serem. Nakładamy cienką warstwę majonezu i ketchupu.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz